Tuesday, December 21, 2021

Posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit

Posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit



Vastaava kirjoittaja. Kiitos kommentistasi, tämä auttaa minua tulevissa viesteissä. Bryant RA. Dissosioitumisen, häpeän ja syyllisyyden vaikutus ihmisten välisiin suhteisiin kroonisesti traumatisoituneilla yksilöillä: pilottitutkimus. Täytin juuri kuusikymmentä ja olen ollut terapiassa kolme vuosikymmentä erittäin vakavan mielenterveysongelman vuoksi CPTSD:n lisäksi.





Päänavigointi



Kyllä, henkilöllä, jolla on posttraumaattinen stressihäiriö PTSD, voi olla tyydyttävä suhde. Monet PTSD-potilaat ovat parisuhteessa. Se vaatii kuitenkin ymmärrystä kumppanilta. Viestintä, empatia ja rajat ovat tärkeitä kaikissa suhteissa, mutta ne ovat erityisen tärkeitä PTSD:n kanssa.


Esimerkiksi ihmisillä, joilla on seksuaalisen häirinnän aiheuttama PTSD, voi kestää kauan ennen kuin he haluavat harrastaa seksiä, tai he voivat suhtautua siihen kevyesti. On tärkeää, että kumppani kunnioittaa rajojaan etsiessään apua. Kyllä, mies, jolla on PTSD, voi rakastua ja olla suhteessa. PTSD sisältää omat haasteensa, kuten mies tuntee olevansa rakastettava, mutta jos kaksi omistautunutta kumppania työskentelee tarpeeksi lujasti, he voivat voittaa nämä tunteet. Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä.


Vaikka PTSD-potilas voi olla parisuhteessa, on tärkeää, että molemmat osapuolet työskentelevät lujasti, jotta tämä suhde kestää. Trauma, oli se sitten PTSD, lapsuuden trauma tai mikä tahansa muu trauma, voi vaikuttaa tiettyihin intiimeihin ihmissuhteisiin. Vaikka traumasta kärsivällä voi olla hedelmällisiä suhteita, tässä on joitain tapoja, joilla trauma voi muuttaa suhdetta.


On mahdollista, että PTSD aiheuttaa persoonallisuuden muutoksia. Itse asiassa, jos joku kokee PTSD:n, hänellä saattaa olla todennäköisemmin persoonallisuushäiriö.


Jos sinulla tai jollain rakastamallasi on PTSD, on tärkeää, että he pitävät huolta mielenterveydestään, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit. Heille on tarjolla useita hoitoohjelmia, jos he tuntevat tarvitsevansa apua. He voivat keskustella veteraanien neuvottelukunnan tai jonkun muun kanssa saadakseen hoitoa tähän mielenterveysongelmiin tai muihin mielenterveysongelmiin, kuten päihteiden väärinkäyttöön.


Jälleen, jos huomaat perheenjäsenen tai jonkun, josta välität, kokevan persoonallisuuden muutoksia, jotka ovat mielestäsi PTSD:n tuote, on tärkeää olla heidän tarvitsemansa tukijärjestelmä ja tehdä parhaasi keskustellaksesi heidän kanssaan saatavilla olevista hoitovaihtoehdoista.


He voivat hyödyntää kaikkea tukiryhmistä perheterapiaan pariterapiaan. Muista, että tämä mielisairaus on jotain, joka ei todennäköisesti parane itsestään. Se voi johtaa päihdehäiriöihin, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, masennus ja muut mielenterveysongelmat, jos niitä ei hoideta.


Päihteiden väärinkäyttö voi myös johtaa persoonallisuuden muutoksiin, mikä on syytä olla tietoinen. PTSD:hen liittyvät oireet ovat muistoja, jotka liittyvät traumaattiseen tapahtumaan, jotka toistuvat jatkuvasti, takaumat, painajaiset, negatiiviset ajatukset, ihmisten tai paikkojen välttäminen, ärtyneisyys ja vaikeuksia ylläpitää suhteita muihin.


Joihinkin näistä oireista on puututtava välittömästi. Kun perheenjäsenet huomaavat jonkun käyttäytyvän täysin eri tavalla kuin ennen, tämä voi olla vihje, että apua tarvitaan. Jos läheisesi on puhunut satuttavansa itseään, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, muista ottaa yhteyttä National Suicide Prevention Lifeline -palveluun, jossa voit tiedustella usein kysyttyjä kysymyksiä, jotka liittyvät PTSD:hen, itsemurhien ehkäisyyn, päihteiden väärinkäyttöön tai päihdehäiriöihin ja muihin asioihin, jotka sinun on ehkä tiedettävä auttaaksesi jotakuta välittävää.


Posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit National Center voi auttaa sinua oppimaan lisää myös mielenterveydestä ja opastaa sinua saamaan tarvitsemasi terveydenhuollon traumaattisten kokemusten läpikäymiseksi. He voivat myös auttaa mahdollisiin päihteiden väärinkäyttöön liittyvissä asioissa. PTSD on mielenterveystila, joka saa ihmisen toimimaan paljon eri tavalla kuin ennen.


Monilla veteraanilla on tämä häiriö, koska he ovat nähneet tai kokeneet armeijassa. Veteraanit voivat aina soittaa National Suicide Prevention Lifeline -palveluun saadakseen apua itsemurhien ehkäisyyn tai jos he haluavat ohjausta hoito-ohjelmiin, joita he voivat hyödyntää. Nämä kaksi palvelua ovat tavoitettavissa samasta numerosta, ja ne ovat ilmaisia, luottamuksellisia mielenterveyspuhelimia.


Ihmiset, joilla on PTSD, kärsivät joskus kovista äänistä, he näkevät painajaisia, heidän on vaikea ajatella positiivisesti ja he voivat kehittää myös muunlaisia ​​mielenterveysongelmia. He voivat esimerkiksi kehittää masennusta, syömishäiriötä, päihteiden väärinkäyttöä, mukaan lukien alkoholin väärinkäyttö, ja myös ahdistuneisuusongelmia, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit.


Kyllä, ihmiset, jotka kokevat PTSD:tä posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit sinulla on ihmissuhteita, mutta se saattaa vaatia paljon työtä, ja kaikkien osapuolten on tehtävä parhaansa pitääkseen huolta mielenterveydestään. Jos olet suhteessa jonkun kanssa, jolla on PTSD, sinun on hyödyllisintä olla hänelle tukijärjestelmä, kun he tarvitsevat sinua, ja sinun tulee myös huolehtia kaikista mielenterveyssairauksista, joita sinulla on itse.


Yhdessä saatat haluta hyödyntää perheterapiaa, pariterapiaa tai tukiryhmiä selviytyäksesi koettelemuksista. Kun yrität nähdä, mitä hoitovaihtoehtoja on saatavilla, keskustele terveydenhuollon tarjoajien kanssa nähdäksesi, mitä voit tehdä. Voit myös luottaa heiltä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin häiriön hoidosta ja siitä, mitä on odotettavissa.


Sinun tulee myös tehdä parhaasi posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit huomioi kaikki merkit päihteiden väärinkäytöstä tai päihdehäiriöistä, jotka on myös hoidettava yhdessä PTSD:n kanssa. Mielenterveyshäiriö PTSD voi rasittaa mitä tahansa suhdetta, olitpa seurustelu tai naimisissa.


Kumppanisi voi käyttäytyä eri tavalla päivästä toiseen, ja joskus saatat tuntea, ettei hänen mielenterveysongelmansa parane koskaan. Se kuitenkin onnistuu asianmukaisella hoidolla. Joissakin tapauksissa ihmisillä, joilla on PTSD, on myös päihdehäiriöitä, kuten alkoholin tai muiden päihteiden väärinkäyttöä, sekä muita mielenterveysongelmia, jotka on myös hoidettava.


Hoitoon hakeminen voi myös olla hyödyllistä, jos olet suhteessa jonkun kanssa, jolla on PTSD, joten sinulla on myös tarvitsemasi tukijärjestelmä. Meidän kaikkien on pidettävä huolta mielenterveydestämme, joten harkitse tukiryhmiä ja nojaa muihin perheenjäseniin puhumaan ongelmistasi ja tarjoamaan neuvoja.


Voit jopa tarkistaa hoito-ohjelman itsellesi, jotta voit selvittää usein kysyttyjä kysymyksiä ihmisistä, jotka kokevat PTSD:tä.


Tämä voi auttaa sinua vahvistamaan suhdetta, kun kumppanisi käy läpi oman hoito-ohjelmansa. Älä anna itse periksi päihteiden väärinkäytölle, sillä sinulla on myös täysi oikeus hakeutua hoitoon riippumatta siitä, onko sinulla diagnosoitu PTSD vai ei. Jos haluat rauhoittaa PTSD-potilasta, sinun tulee pysyä mahdollisimman rauhallisena ja tarjota heidän tarvitsemaansa tukijärjestelmää. Vaikka he olisivat ärtyneitä tai heillä olisi vaikeaa, kuuntele heitä ja auta heitä selvittämään ongelmansa niin paljon kuin voit.


Sinulla tulee olla myös suunnitelma, jos et voi auttaa heitä. Voit myös katsoa National Center for PTSD -verkkosivustolta vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka sinun on ehkä tiedettävä auttaaksesi jotakuta PTSD-hyökkäyksen aikana.


Saatavilla on tietoa mielenterveyden sairauksien hoitovaihtoehdoista sekä tietoja häiriöiden hoidosta. Saatat myös haluta keskustella terveydenhuollon tarjoajien kanssa saadaksesi tietoja sairausvakuutussuunnitelmastasi tarvittavan hoidon saamiseksi.


On tärkeää, että kumppanisi saa tarvitsemansa diagnoosin posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit voivat saada tarvitsemansa hoidot, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit. Tämä on erityisen tärkeää, kun ajatellaan, että PTSD voi aiheuttaa henkilölle myös muunlaisia ​​mielenterveysongelmia, mukaan lukien päihdehäiriöt, kuten päihteiden väärinkäyttö, ja he saattavat tarvita apua myös itsemurhien ehkäisyyn.


Jos kumppanillasi tai rakkaallasi on PTSD, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, Kaiken kaikkiaan parasta on auttaa heitä pysymään rauhallisena ja löytämään hoito-ohjelma, jota he tarvitsevat tämän mielenterveyden sairauden hoitoon. Jotkut ihmiset kohtaavat PTSD:tä useiden vuosien ajan, joten se voi olla heille mielenterveysongelma, joka kestää kauemmin kuin muut ongelmat. Tällöin he voivat olla alttiimpia päihteiden väärinkäytölle, mitä ei pidä jättää huomiotta.


Mielenterveyshäiriöön (PTSD) liittyy kahdenlaisia ​​laukaisimia, sisäiset ja ulkoiset laukaisevat. Sisäisiä laukaisimia ovat ahdistus, kipu, suru, yksinäisyyden tai haavoittuvuuden tunne, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, ja olla turhautunut. Ulkoisia laukaisimia ovat esimerkiksi lomat, tuoksut, elokuvat, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, henkilön tai paikan näkeminen.


Mikä tahansa näistä laukaisimista voi aiheuttaa ahdistusta henkilölle, joka niitä kokee. Tästä syystä tämä mielenterveys posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit on hoidettava strukturoidulla hoito-ohjelmalla. Jos sinulla on PTSD, hyvä tietolähde on National Center for PTSD, joka voi auttaa sinua usein kysytyissä kysymyksissä siitä, mitä PTSD on ja mitä voidaan tehdä sen hoitamiseksi. Sitten sinulla on enemmän tietoa keskustellaksesi terveydenhuollon tarjoajien kanssa, mikä voi myös auttaa sinua saamaan oikeanlaisen hoito-ohjelman, joka toimii sinulle.


Tämä mielisairaus voi aiheuttaa edellä mainittujen laukaisimia ilman varoitusta, joten sinun on opittava selviytymään niistä aina kun voit. Voit saada tukea myös muihin mielenterveysongelmiin, kuten päihteiden väärinkäyttöön tai päihdehäiriöihin. Tätä linjaa voivat käyttää myös veteraanien perheenjäsenet, jos sinun on kysyttävä usein kysyttyjä kysymyksiä tästä mielen sairaudesta, jotta sinulla on työkalut, joita tarvitset tukeaksesi rakkaasi.


Muista kiinnittää huomiota kaikkiin huomaamiisi päihteiden väärinkäyttöön, koska se voi myös johtaa laukaisimiin tai henkilö voi kehittää päihteiden käyttöä posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit koska he luottavat tiettyihin aineisiin, jotka auttavat heitä selviytymään laukaisimistaan. Jos asut jonkun kanssa, jolla on PTSD tai olet hänen lähellään usein, on parasta lukea mielenterveysongelmista, jotta tiedät tarkalleen, mitä tehdä auttaaksesi jotakuta, kun hän kokee takauma tai laukaisee.


Yritä vakuuttaa heille, että heillä on takauma ja että he ovat turvassa. Ainoa mitä voit todella tehdä, on olla tukena, kuten heidän täytyy posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit näiden asioiden kautta itse ja pätevien ammattilaisten kanssa. Jos jollakulla, josta välität, on PTSD ja hän ei ole hoito-ohjelmassa, keskustele hänen kanssaan tästä. Tämä mielenterveystila ei selviä itsestään, ja voi vaatia paljon työtä, jotta olo alkaa parantua.


PTSD-potilaat kääntyvät joskus alkoholiin tai muihin päihteisiin, jolloin he saavat päihdehäiriöitä, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, tai kääntyä päihteiden väärinkäyttöön, joka on jotain muuta, joka on hoidettava ennen kuin PTSD-oireet voidaan lievittää.


Päihteiden väärinkäyttö voi todella vaikuttaa mielenterveyteen, ja jos sinulla on jo mielisairaus, nämä asiat voivat aiheuttaa ei-toivottua käyttäytymistä, jota on vaikea hoitaa keskustelematta terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tai hakeutumatta perheterapiaan. Usein kaikki perheen tai parisuhteen ihmiset saattavat tarvita terapiaa selviytyäkseen PTSD:stä, joten jokainen voi olla tietoinen roolistaan. Voit keskustella veteraanien neuvottelukunnan kanssa saadaksesi lisätietoja usein kysytyistä asioista posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit ja kuinka lähestyä ihmisiä, jotka ovat kokeneet trauman.


Kaikki perheessä esiintyvät mielenterveysongelmat on hoidettava, jotta koko perhe pärjää ja pysyy yhtenäisenä. Saat lisätietoja auttavan terapeutin löytämisestä ottamalla yhteyttä parempaan apuun. Liiketoiminta Tietoja neuvoista FAQ Arvostelut Terapeutin työpaikat Ota yhteyttä Kirjaudu sisään Aloita. Neuvo Etusivu. Asioita, jotka tulee pitää mielessä, kun seurustelet jonkun kanssa, jolla on PTSD. Seurusteletko jonkun kanssa, jolla on PTSD? Muistettavaa, kun seurustelet jonkun kanssa, jolla on PTSD Tekijä: Stephanie Kirby.


Lue lisää Usein kysytyt kysymykset Usein kysytyt kysymykset Voiko PTSD-potilaalla olla suhde? Voiko PTSD:stä kärsivä mies rakastua? Mitä PTSD tekee ihmissuhteille? PTSD voi vaikuttaa moniin parisuhteen tärkeisiin osiin. Tässä on muutamia esimerkkejä. Jonkun, jolla on PTSD, voi olla vaikeuksia luottaa kumppaniinsa, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, vaikka he ovat olleet yhdessä jonkin aikaa. Henkilöllä, jolla on PTSD, voi olla vaikeuksia kommunikoida tunteistaan.


Jonkun, jolla on PTSD, voi olla vaikeuksia olla läheinen kumppaninsa kanssa. Miten trauma vaikuttaa parisuhteeseen? Ihmiset, joilla on PTSD tai jokin muu trauma, voivat olla takertuneita. He eivät ehkä pysty toimimaan ilman kumppaniaan lähellä, ja he voivat yrittää saada syyllisyyden tukahduttamaan sinut, kun sinun täytyy lähteä, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit. Tällaisten ihmisten on tärkeää kehittää turvallinen kiintymys, posttraumaattinen stressihäiriö ja treffit, jossa he voivat silti olla oma itsensä jopa ilman henkilöä.





interacial-treffisivusto



Altistuminen sodalle, fyysinen tai seksuaalinen väkivalta, katastrofit ja ajoneuvo-onnettomuudet ovat PTSD:n yleisimpiä syitä. Myös akuutti sairaus ja tehohoitoon pääsy tunnustetaan laajalti mahdollisesti traumaattisina tapahtumina. Tämän mukaisesti akuutissa sydänsairaudessa subjektiiviset uhkakäsitykset sairaalahoidon aikana näyttävät liittyvän vahvemmin myöhempään PTSD:hen kuin lopulliseen kotiutusdiagnoosiin.


Joulukuusta lähtien uusi vakava akuutti hengitystieoireyhtymä koronavirus 2 SARS-CoV-2, joka aiheuttaa koronavirustaudin 19 COVID, on levinnyt nopeasti ympäri maailmaa. Italian hallitus otti nopeasti käyttöön pakkokaranteenitoimenpiteet koko maassa täydellä lukituksella. Hallitus ja tiedotusvälineet raportoivat absoluuttisia lukuja COVIDin päivittäisistä kuolleista Italiassa ja maailmanlaajuisesti.


Tämän seurauksena oletamme, että yleinen väestö piti SARS-CoV-2-kuolleisuutta paljon korkeampana kuin todellisuus. Tässä yhteydessä COVIDiin liittyvä sairaalahoito on saatettu nähdä merkittävänä hengenuhkana paitsi vaikeissa tapauksissa myös kliinisesti vakaille potilaille.


Tähän mennessä yksi tutkimus raportoi PTSD-oireista vuonna. Traumajälkeisten stressioireiden varhainen arviointi sairaalahoidon aikana saattaa kuitenkin heijastaa tilapäistä akuuttia stressihäiriötä PTSD:n sijaan. Vaikka peritraumaattiset stressioireet ovat samanlaisia ​​kuin posttraumaattiset stressioireet, ne ovat tilapäisiä ja lievempiä eivätkä yleensä tarvitse hoitoa. Tutkimus aiemmista koronavirusepidemioista, erityisesti SARSista Hongkongissa vuonna , osoitti PTSD-oireita ja diagnoosin selviytyneillä. Tietojemme mukaan mikään tähän mennessä tutkimuksissa ei ole arvioinut PTSD:n esiintyvyyttä COVID-eloonjääneillä ajoissa.


Tämän tutkimuksen tavoitteena oli arvioida PTSD:n ja siihen liittyvien riskitekijöiden esiintyvyyttä 3 kuukauden seurannassa sairaalasta kotihoitoon päästyä potilailla, joilla on COVID-infektio suuressa COVID-yliopistosairaalassa Roomassa pandemian kuuman vaiheen aikana. , maaliskuu-huhtikuu Tällä hetkellä Italian väestö oli sosiaalisen eristäytymisen ja pakollisen karanteenin alainen, ja he altistettiin päivittäisille tiedotusvälineille COVID-kuolemien määrästä. Teimme tämän 3 kuukauden kohorttiseurantatutkimuksen infektioosastolla. Sairaudet, kansanterveyden ja infektiotautien osasto, Rooman Sapienza-yliopiston Umberto I -sairaala.


Rooman italialainen yliopistosairaala Policlinico Umberto I on vuodeopetussairaala, jonka laaja vaikutusalue vaihtelee 1 - 1 henkilöstä. Se on yksi Rooman viidestä COVID-sairaalasta. Rekrytoimme peräkkäisiä 18-vuotiaita ja sitä vanhempia potilaita, jotka olivat olleet sairaalahoidossa tartuntatautien osastolla vahvistetulla COVID-taudilla ja kotihoitoon 1. maaliskuuta - huhtikuuta. vajaatoiminta, aktiiviset mielenterveyden häiriöt, riittämätön italian kielen taito, teho-osastohoito viimeisen 24 kuukauden aikana.


Jälkimmäistä käytettiin sellaisten tutkimushenkilöiden sulkemiseksi pois, jotka ovat äskettäin altistuneet sairaalaan liittyville traumakohtauksille. Potilaat, jotka on kotiutettu muihin osastoihin tai sairaanhoitolaitoksiin, suljettiin myös pois, jotta vältytään stressin yliarvioimiselta, koska mukaan otettiin potilaita, joilla oli ei-remitiivinen COVID-tauti tai siihen liittymättömät kliiniset sairaudet.


Kaikkia potilaita lähestyttiin 1-2 päivän sisällä ennen kotiuttamista arvioimaan kelpoisuus tutkimukseen. He saivat täydellisen selvityksen tutkimuksen tarkoituksesta ja menettelyistä ja antoivat kirjallisen tietoisen suostumuksen osallistua. Demografiset ja kliiniset muuttujat otettiin potilastietojen perusteella. Olemassa olevan näytön mukaisesti sisällytimme muuttujat, joita pidettiin mahdollisina riskitekijöinä PTSD:n kehittymiselle sairaalahoidon jälkeen, sukupuoli, psykiatrinen diagnoosi, sairaalahoidon pituus, tehohoito.


Kolme kuukautta kotiuttamisen jälkeen koulutetut kliiniset arvioijat ottivat potilaisiin yhteyttä puhelimitse, tiedot tutkimuksesta ja sen tavoitteista uusittiin ja heitä pyydettiin vahvistamaan suullisesti sairaalahoidon aikana antamansa tietoinen suostumus. Yksityiskohtaisen puhelinhaastattelun jälkeen, jossa potilailta kysyttiin heidän nykyisestä kliinisestä tilastaan, uusi lääkehoito ja aiempi mielenterveyshäiriön diagnoosi varmistettiin.


Posttraumaattisen stressihäiriön tarkistuslista DSM-5 PCL-5:lle annettiin. Henkilöt, joilla oli arvioinnin aikana kliinisiä merkkejä mielenterveyshäiriöstä, ohjattiin tarvittaessa sairaalamme psykiatrian avohoitoon tai paikallisiin mielenterveyspalveluihin. Tutkimuksen hyväksyi Sapienza-yliopiston Rooman eettinen komitea Ref.


PCL-5 on kohdemitta, joka arvioi PTSD:n esiintymisen ja vaikeusasteen. tunkeilevat muistot, unet, takaumat, 1C-kohde traumaperäisten ärsykkeiden välttäminen, 2D-kohteet kognitiiviset ja mielialaoireet e.


vääristynyt kognitio, vähentyneet kiinnostuksen kohteet, irtautumisen tunteet ja 2E kohteiden muutokset kiihottumisessa ja reaktiivisuudessa e. vihaiset purkaukset, itsetuhoinen käyttäytyminen, unihäiriöt. Esiintyminen raportoitiin myös käyttämällä kokonaispisteitä, joiden raja-arvo oli Kaikki tiedot analysoitiin käyttämällä Statistical Package for Social Science SPSS-versiota 20 tai Microsoft Excel Officea. Yksimuuttujaanalyysiä käytettiin vertaamaan potilaita, jotka jaettiin kahteen ryhmään: PTSD ja ei PTSD:tä.


Mann-Whitneyn testi suoritettiin jatkuville muuttujille ja chi-neliö kategorisille muuttujille. p-arvo on pienempi kuin 0. Monimuuttujalogistisia regressiomalleja käytettiin sopeutumaan mahdollisiin sekaannuksiin. Tutkimusjakson aikana kotihoitoon päästetyistä ja kelpoisiksi arvioituista potilaista 68 suljettiin pois, heistä 25 ei täyttänyt mukaanottokriteerejä, 46 jäi väliin, 2 kieltäytyi osallistumasta ja potilaat rekrytoitiin.


3 kuukauden seurannassa muut 10 potilasta 8. Kaksitoista potilasta Niistä potilaista, joille kehittyi PTSD, vain 2:lle tehtiin näin intensiivisiä interventioita.


Vain 2 12 PTSD-potilaasta hoidettiin teho-osastolla. Demografiset, kliiniset ja hoidon ominaisuudet koko näytteessä ja PTSD-alaryhmissä. Lyhenteet: PTSD, posttraumaattinen stressihäiriö; BMI, kehon massaindeksi. c Sisältää aivoverenkiertosairauden, tulehdukselliset suolistosairaudet, kilpirauhasen vajaatoiminta, diabetes, verenpainetauti, aiempi tai nykyinen kasvain, sepelvaltimotauti. Monimuuttujalogistisissa regressioanalyyseissä jo olemassa olevat mielenterveyshäiriöt ja liikalihavuus havaittiin merkittäviksi riskitekijöiksi PTSD:n kehittymiselle.


Tehohoito ei liittynyt merkitsevästi PTSD:n kehittymiseen. Tässä 3 kuukauden havainnoivassa seurantatutkimuksessa suuresta akateemisesta COVID-sairaalasta kotihoitoon päästettyjä COVID-eloonjääneitä koskevassa tutkimuksessa löysimme väliaikaisen PTSD-diagnoosin yhdellä kymmenestä potilaasta.


Tietojemme mukaan tämä on ensimmäinen julkaistu tutkimus, joka raportoi PTSD:n esiintyvyydestä, ja seuranta on kestänyt vähintään 3 kuukautta COVID-sairaalaan joutuneilla potilailla. Raportit PTSD-oireista COVID-sairaalahoidon aikana tai kotiutuksen yhteydessä 14–16 ovat tuskin verrattavissa tuloksemme, koska ne voivat heijastaa ohimeneviä akuutteja stressireaktioita.


Hongkongissa vuonna puhjenneen SARS-epidemian jälkeen Wu et al. Äskettäisessä meta-analyysissä PTSD:n yhdistetty esiintyvyys tehohoitoyksiköissä eloonjääneillä 3 kuukauden seurannassa oli Vain kahta potilasta, joille myöhemmin kehittyi PTSD, hoidettiin koneellisella ventilaatiolla. SARS-COV-2-infektio, jopa ilman kriittisiä oireita, oli todennäköinen koettu hengenuhka, joka johti PTSD:hen potilaillamme.


On huomattava, että suunnittelumme on saattanut aliarvioida PTSD:n todellista esiintyvyyttä COVID-eloonjääneillä. Suunnittelumme kolmen kuukauden seuranta valittiin arvioimaan nopeasti PTSD-asteen suuruus COVID-eloonjääneillä, pois lukien akuutit peritraumaattiset stressireaktiot.


Se luultavasti kuitenkin aliarvioi PTSD:n esiintyvyyden otoksessamme. Itse asiassa, vaikka PTSD alkaa yleensä 3 kuukauden sisällä traumaattisesta tapahtumasta, se voi alkaa 6 kuukauden sisällä. Lisäksi yli 6 kuukauden kuluttua viivästynyt PTSD voi ilmaantua jopa neljänneksellä tapauksista ja edustaa aikaisempien oireiden pahenemista. Tulevaisuuden tutkimusta tarvitaan PTSD:n esiintyvyyden arvioimiseksi pidemmän seurannan aikana. Toinen mahdollinen PTSD:n esiintyvyyden aliarvioinnin lähde tutkimuksessamme on muihin osastoihin tai hoitolaitoksiin kotiutettujen potilaiden poissulkeminen.


Henkilöt, joilla on vakavampi tai leviämätön COVID-tauti tai joilla on vakavia muita sairauksia, olisivat voineet altistua suuremmalle uhkakuvalle verrattuna kotiin kotiutettuihin potilaisiin. 8. Miesseksuaali oli merkittävä suojaava tekijä PTSD:tä vastaan ​​otoksessamme, mitä tukevat eräät aiemmat tutkimukset teho-osastolla selviytyneillä.


Aiempi psykiatrinen diagnoosi ahdistuneisuus- ja masennushäiriöistä otoksessamme oli analyysissämme vahvin PTSD:n riskitekijä. Aiempien psykiatristen häiriöiden, erityisesti ahdistuneisuus- ja masennushäiriöiden, todettiin olevan PTSD:n riskitekijä teho-osastolla selviytyneillä. Liikalihavuus oli merkittävä PTSD:n ennustaja otoksessamme.


Vaikka PTSD ja aiemmat traumat tunnustetaan liikalihavuuden riskitekijöiksi, 31 käänteistä yhteyttä ei koskaan raportoitu. On olemassa ristiriitaista näyttöä mahdollisesta kaksisuuntaisesta suhteesta liikalihavuuden ja muiden mielenterveyshäiriöiden, erityisesti masennushäiriöiden, välillä. Nämä tulokset ovat linjassa uusien todisteiden kanssa, jotka osoittavat, että liikalihavuus ja krooninen keuhkosairaus johtavat suurempaan riskiin vakavien tapahtumien kehittymiseen ja pahempaan lopputulokseen COVID-taudissa. Lisäksi COVID-pandemian ensimmäisen vaiheen aikana tiedotusvälineet raportoivat jatkuvasti kroonista keuhkosairautta ja lihavuutta. SARS-CoV-2-kuolleisuuden riskitekijöitä.


Oletamme, että COVID-infektion vuoksi sairaalahoidossa olevat lihavat ja kroonista keuhkosairautta sairastavat ihmiset kokivat korkeamman uhan kuin terveet henkilöt kliinisestä esityksestä huolimatta.


Tulevia tutkimuksia tarvitaan, jotta voidaan arvioida COVID-sairaalaan joutuneiden potilaiden havaittua hengenvaaraa ja sen taustatekijöitä. Tätä tutkimusta on tulkittava useiden rajoitusten valossa. Pieni otoskoko, tutkimuksemme yhden keskuksen suunnittelu ja COVID-pandemian ensimmäisen vaiheen ennennäkemätön konteksti ovat saattaneet rajoittaa suuresti yleistävyyttä muihin asetuksiin. Lisäksi vaikka monimuuttujalogistinen regressiomenetelmämme tuotti tilastollisesti merkitsevän, otoskoko on pienempi kuin se, joka vaaditaan luotettavaan monimuuttujaregressioanalyysiin.


Lisäksi kroonisten keuhkosairauksien ja muiden kroonisten lääketieteellisten sairauksien mahdollisia kollineaarisuutta ei ole tutkittu. Tämän seurauksena havainnot PTSD:n riskitekijöistä tulee hyväksyä varoen, ja ne on toistettava tulevissa tutkimuksissa suuremmilla näytteillä.


Toinen rajoitus on potilastietojen käyttö kliinisten muuttujien keräämiseen ja puhelinhaastattelumenetelmä. Vaikka se ei ole mahdollista COVID-pandemian hätätilanteessa, kliinisen lähtötilanteen muuttujien kasvokkain arviointi ja jäsennelty psykiatrinen haastattelu PTSD:n diagnosoimiseksi seurannassa olisi ollut parempi.


Lisäksi hengenvaaran arvioinnin puute sairaalahoidon aikana on tutkimuksemme suuri rajoitus. Tuleva tutkimus on perusteltua sen tarkistamiseksi, voivatko tiedotusvälineiden absoluuttiset luvut tappavista COVID-tapauksista vääristää käsityksiä hengenvaarasta. Lisäksi 46 potilasta menetettiin seurantaan. Vaikka ikä ja sukupuoli olivat samankaltaisia ​​poissa olevien ja arvioitujen välillä, tämä ei sulje pois harhan mahdollisuutta.


Yhteenvetona voidaan todeta, että yhdellä viidestä COVID-sairaalaan joutuneesta potilaasta diagnosoitiin PTSD tai kynnyksen alapuolella oleva PTSD 3 kuukauden seurannassa. Naisten sukupuoli ja aiemmat mielenterveyshäiriöt olivat merkittäviä riskitekijöitä. Liikalihavuus ennusti PTSD:n kehittymisen, ja tämän odottamattoman yhteyden syytä olisi tutkittava tarkemmin.


PTSD on vakava, mutta hoidettavissa oleva tila. COVIDia sairaaloissa hoitavien lääkäreiden tulee olla tietoisia PTSD-riskistä. Mikäli mahdollista, seulonta ja interventio voivat vähentää PTSD:n vaikutusta COVID-eloonjääneisiin. Lorenzo Tarsitani ja Paolo Vassalini osallistuivat tähän työhön yhtäläisesti. Springer Nature pysyy neutraalina julkaistujen karttojen ja institutionaalisten yhteyksien suhteen. Lorenzo Tarsitani, Sähköposti: ti. Paolo Vassalini, Sähköposti: ti.


National Center for Biotechnology Information , U. National Library of Medicine Rockville Pike, Bethesda MD, USA.


NCBI Siirry pääsisältöön Siirry navigointiin Resurssit Ohjeet Tietoja NCBI:stä Accesskeys Oma NCBI Kirjaudu sisään NCBI:hen Kirjaudu ulos. PMC US National Library of Medicine National Institutes of Health. Hae tietokannasta PMC Kaikki tietokannat Kokoonpano Biokokoelmat BioProject BioSample BioSystems Kirjat ClinVar Säilytetyt Domains dbGaP dbVar Geeni Genomi GEO Datasets GEO Profiilit GTR HomoloGene Identtical Protein Groups MedGen MeSH NCBI Compstance C Pulustyhemin Pulusty Hemit PuMC NCBI Compstance C Web Site NLM Catalog PMC Prossa Prossa Prossa Nucleotide ProIMte PubMed SNP SRA Structure Taxonomy ToolKit ToolKitAll ToolKitBookgh hakutermi.


Lehtilista J Gen Intern Med v. J Gen Intern Med. Julkaistu verkossa Mar doi: PMCID: PMC Paolo Vassalini 2 Kansanterveyden ja tartuntatautien laitos, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rooma, Italia Etsi artikkeleita tekijältä Paolo Vassalini. Cristian Borrazzo 2 Kansanterveyden ja tartuntatautien laitos, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rooma, Italia Etsi artikkeleita kirjoittajalta Cristian Borrazzo.


Federica Alessi 2 Kansanterveyden ja tartuntatautien laitos, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rooma, Italia Etsi artikkeleita kirjoittajalta Federica Alessi. Giancarlo Ceccarelli 2 Kansanterveyden ja tartuntatautien laitos, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rooma, Italia Etsi Giancarlo Ceccarellin artikkeleita.


Claudio Maria Mastroianni 2 Kansanterveyden ja tartuntatautien laitos, Policlinico Umberto I, Sapienza University of Rome, Piazzale Aldo Moro 5, Rooma, Italia Etsi artikkeleita kirjoittaja Claudio Maria Mastroianni.


Tekijän tiedot Artikkelin huomautukset Tekijänoikeus- ja lisenssitiedot Vastuuvapauslauseke. Vastaava kirjoittaja. Vastaanotettu 10. marraskuuta; Hyväksytty maaliskuu Tekijänoikeus © Society of General Internal Medicine Tämä artikkeli on lainattu muissa PMC:n artikkeleissa. Tiivistelmä Tausta Posttraumaattinen stressihäiriö PTSD on vakava, mutta hoidettavissa oleva mielenterveyshäiriö, joka kehittyy henkeä uhkaavan traumaattisen tapahtuman jälkeen. Suunnittelu Tässä suuressa italialaisessa akateemisessa COVID-sairaalassa suoritetussa kohorttiseurantatutkimuksessa rekrytoituihin selviytyjiin otettiin yhteyttä puhelimitse 3 kuukautta kotihoitoon saapumisen jälkeen.


Tärkeimmät tulokset Päätelmien kokonaismäärä PTSD ja PTSD:n kynnysarvot COVID-sairaalaan joutuneilla potilailla ovat huolestuttavia. AVAINSANAT: posttraumaattinen stressihäiriö, COVID, SARS-CoV-2, mielenterveys, sairaalahoito. Johdanto Posttraumaattinen stressihäiriö PTSD on akuutti, vammauttava mielenterveyshäiriö, joka kehittyy traumaattiselle tapahtumalle altistumisen jälkeen. Voit saada tukea myös muihin mielenterveysongelmiin, kuten päihteiden väärinkäyttöön tai päihdehäiriöihin.


Tätä linjaa voivat käyttää myös veteraanien perheenjäsenet, jos sinun on kysyttävä usein kysyttyjä kysymyksiä tästä mielen sairaudesta, jotta sinulla on työkalut, joita tarvitset tukeaksesi rakkaasi. Muista kiinnittää huomiota kaikkiin havaitsemasi päihteiden väärinkäyttöön, koska se voi myös johtaa laukaisimiin tai henkilölle voi kehittyä päihdehäiriöitä, koska hän luottaa tiettyihin aineisiin auttaakseen heitä selviytymään laukaisimistaan.


Jos asut jonkun kanssa, jolla on PTSD tai olet hänen lähellään usein, on parasta lukea mielenterveysongelmista, jotta tiedät tarkalleen, mitä tehdä auttaaksesi jotakuta, kun hän kokee takauma tai laukaisee.


Yritä vakuuttaa heille, että heillä on takauma ja että he ovat turvassa. Ainoa mitä voit tehdä, on olla tukena, sillä heidän on selvitettävä nämä asiat itse ja pätevien ammattilaisten kanssa. Jos jollakulla, josta välität, on PTSD ja hän ei ole hoito-ohjelmassa, keskustele hänen kanssaan tästä.


Tämä mielenterveystila ei selviä itsestään, ja voi vaatia paljon työtä, jotta olo alkaa parantua. PTSD:tä sairastavat ihmiset kääntyvät joskus alkoholiin tai muihin päihteisiin, jolloin he kehittävät päihdehäiriöitä tai kääntyvät päihteiden väärinkäyttöön, mikä on jotain muuta, joka on hoidettava ennen kuin PTSD-oireet voidaan lievittää.


Päihteiden väärinkäyttö voi todella vaikuttaa mielenterveyteen, ja jos sinulla on jo mielisairaus, nämä asiat voivat aiheuttaa ei-toivottua käyttäytymistä, jota on vaikea hoitaa keskustelematta terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tai hakeutumatta perheterapiaan. Usein kaikki perheen tai parisuhteen ihmiset saattavat tarvita terapiaa selviytyäkseen PTSD:stä, joten jokainen voi olla tietoinen roolistaan.


Voit keskustella veteraanien neuvottelukunnan kanssa saadaksesi lisätietoja usein kysytyistä kysymyksistä ja kuinka lähestyä ihmisiä, jotka ovat kokeneet trauman. Kaikki perheessä esiintyvät mielenterveysongelmat on hoidettava, jotta koko perhe pärjää ja pysyy yhtenäisenä. Saat lisätietoja auttavan terapeutin löytämisestä ottamalla yhteyttä parempaan apuun. Liiketoiminta Tietoja neuvoista FAQ Arvostelut Terapeutin työpaikat Ota yhteyttä Kirjaudu sisään Aloita.


Neuvo Etusivu. Asioita, jotka tulee pitää mielessä, kun seurustelet jonkun kanssa, jolla on PTSD. Seurusteletko jonkun kanssa, jolla on PTSD? Muistettavaa, kun seurustelet jonkun kanssa, jolla on PTSD Tekijä: Stephanie Kirby.


Lue lisää Usein kysytyt kysymykset Usein kysytyt kysymykset Voiko PTSD-potilaalla olla suhde? Voiko PTSD:stä kärsivä mies rakastua? Mitä PTSD tekee ihmissuhteille? PTSD voi vaikuttaa moniin parisuhteen tärkeisiin osiin. Tässä on muutamia esimerkkejä. Jonkun, jolla on PTSD, voi olla vaikeuksia luottaa kumppaniinsa, vaikka he ovat olleet yhdessä jonkin aikaa. Henkilöllä, jolla on PTSD, voi olla vaikeuksia kommunikoida tunteistaan.


Jonkun, jolla on PTSD, voi olla vaikeuksia olla läheinen kumppaninsa kanssa. Miten trauma vaikuttaa parisuhteeseen? Ihmiset, joilla on PTSD tai jokin muu trauma, voivat olla takertuneita. He eivät ehkä pysty toimimaan ilman kumppaniaan lähellä, ja he voivat yrittää saada syyllisyyden tukahduttamaan sinut, kun sinun täytyy lähteä.


Tällaisten ihmisten on tärkeää kehittää turvallinen kiintymys, jossa he voivat olla oma itsensä myös ilman henkilöä. Joku, jolla on trauma, voi päätyä intiimiin suhteisiin ihmisten kanssa, jotka ovat itsetuhoisia eivätkä ole heille hyväksi.


Ihmisillä, joilla on PTSD tai muu trauma, voi olla tiukat rajat, mukaan lukien kiintymys tai seksuaaliset rajat. Joku, jolla on trauma, voi olla vaikea pitää tunteitaan kurissa. Ärtyneisyys, surullisuus, viha ja muut tunteet voivat vaikuttaa suhteeseen. Kuinka seurustelet jonkun kanssa, jolla on PTSD? Kun seurustelet jonkun kanssa, jolla on traumaattinen stressi, on tärkeää noudattaa näitä ohjeita. Kouluta itseäsi posttraumaattisesta stressihäiriöstä.


Lue kaikki PTSD-oireista, kuuntele tarinoita ihmisiltä, ​​joilla on PTSD, ja käytä resursseja auttamaan sinua. Tunne kumppanisi rajat ja kunnioita niitä. Jos he eivät traumansa vuoksi halua harrastaa seksiä yhtenä iltana, on tärkeää, että kunnioitat sitä mahdollisimman paljon. Ihmiset, joilla on PTSD, tuntevat olonsa toisinaan rakastetuiksi. On tärkeää, että osoitat mahdollisimman paljon rakkautta ja kiintymystä kumppanillesi. Saa heidät tuntemaan itsensä rakastetuiksi.


Myös itsehoito on tärkeää. Varmista, että treenaat, syöt oikein ja pidät aikaa itsellesi. Älä ota sitä henkilökohtaisesti, jos kumppanisi on psyykkisesti romahtanut tai näyttää etäiseltä tai siltä, ​​että hän ei luottaisi sinuun. Tämä on yleistä PTSD:n kanssa. On ihan ok lähteä suhteesta.


Lopulta molempien osapuolten on oltava tyytyväisiä suhteeseen. Näin sanottuna, älä luovuta niistä niin helposti. Pyydä apua parisuhdeterapeutilta, jos mahdollista.


Voiko PTSD aiheuttaa persoonallisuuden muutoksia? Mitkä ovat yleiset PTSD-oireet? Miten PTSD-potilas käyttäytyy?? Voiko PTSD-potilaalla olla suhde? Kuinka rauhoittaa PTSD-potilasta? Mitä ovat PTSD-laukaisimet? Mitä teet, kun jollain on PTSD-tauma? Treffit jonkun kanssa, jolla on PTSD? Ota yhteyttä BetterHelpiin Jos haluat lisätietoja auttavan terapeutin löytämisestä, voit ottaa yhteyttä BetterHelpiin.


org, tai vieraile heidän Facebook-sivullaan. Edellinen artikkeli. Yleiset hoidot PTSD-painajaisiin. Seuraava artikkeli. Kuinka häivyttää menneisyyden arvet. Sinun ei tarvitse kohdata traumaperäistä stressihäiriötä yksin. Tällä sivulla olevia tietoja ei ole tarkoitettu korvaamaan diagnoosia, hoitoa tai asiantuntevaa ammattiapua. Sinun ei pitäisi ryhtyä toimiin tai välttää toimien suorittamista neuvottelematta pätevän mielenterveysalan ammattilaisen kanssa.


Lisätietoja saat lukemalla käyttöehtomme. Terapeuttimme voivat auttaa.

No comments:

Post a Comment