Tuesday, December 21, 2021

C4carbon 14 eller kulstofdatering

C4carbon 14 eller kulstofdatering



Hvordan bruges kulstof til at datere fossiler? CRA-konventionerne inkluderer en brug af Libbys halveringstid, b brug af Oxalsyre I eller II eller enhver passende sekundær standard som den moderne radiocarbonstandard, c korrektion for c4carbon 14 eller kulstofdatering isotopfraktionering til en normaliseret eller basisværdi af Resultaterne varierede meget, men konsistent med en normal fordeling af fejl i målingerne og inkluderede flere datointervaller med 1σ konfidens, som ikke overlappede med hinanden. Jorden har et magnetfelt omkring sig, som hjælper med at beskytte os mod skadelig stråling fra det ydre rum, c4carbon 14 eller kulstofdatering. Tællerne er omgivet af bly- eller stålafskærmning, for at eliminere baggrundsstråling og for at reducere forekomsten af ​​kosmiske stråler. Metoden blev udviklet i slutningen af ​​s ved University of Chicago af Willard Libby. Anmeldelser af geofysik.





Hvad er Radiocarbon Dating?



Disse alt for lange tidsaldre kan dog let forklares inden for det bibelske verdensbillede, og 14 C udgør faktisk et alvorligt problem for troende på en gammel jord. Næsten enhver kan verificere dette selv ved hjælp af grundlæggende multiplikation og division.


Ethvert kulstofatom har seks protoner i sin kerne, men de forskellige isotoper har forskelligt antal neutroner. Kosmiske stråler hovedsageligt højenergiprotoner udløser en proces i atmosfæren, der ændrer atmosfærisk nitrogen til 14 C. Men i modsætning til de to andre kulstofisotoper er 14 C ustabil og henfalder til sidst tilbage til nitrogen. Henfaldshastigheden kan måles for et stort antal af disse 14 C-atomer. Da denne henfaldsproces bliver langsommere, når antallet af 14 C-atomer falder, kan det være tilfældet c4carbon 14 eller kulstofdatering bedst i form af en halveringstid, som er den tid, det tager halvdelen af ​​en given prøve på 14 C at henfalde tilbage til nitrogen.


Efter en halveringstid vil 50 procent af de oprindelige 14 C-atomer således være tilbage. Efter to halveringstider vil 25 procent af den oprindelige 14 C være tilbage, og så videre.


Når de først dør, optager organismer imidlertid ikke længere nyt kulstof, og mængden af ​​14 C i deres kroppe begynder at falde. Men de beregnede datoer vil kun være nøjagtige, hvis forudsætningerne bag metoden er korrekte.


Følsomme instrumenter kaldet accelerationsmassespektrometre AMS bruges til at tælle de 14 C-atomer i en prøve af materiale. Det kan selv de mest følsomme AMS-maskiner dog ikke c4carbon 14 eller kulstofdatering færre end et 14 C-atom pertrillion carbonatomer, c4carbon 14 eller kulstofdatering. Ligeledes ville et 14 C-atom pr. to billioner kulstofatomer svare til 50 pMC. En c4carbon 14 eller kulstofdatering estimer denne tid ved at dividere pMC med 2 gentagne gange, indtil det resulterende tal falder til under 0.


Vi finder, at omkring 18 sådanne halveringer er nødvendige for at pMC-værdien falder til under 0. Datingmetoder i konflikt. Men forskere opdager konsekvent 14 C i prøver, der menes at være titusinder af år gamle, c4carbon 14 eller kulstofdatering. Radioisotopdateringsmetoder, der involverer de tungere, længerelevende isotopermetoder såsom uran-bly, kalium-argon osv.


er en af ​​de vigtigste begrundelser, som evolutionister bruger til at argumentere for så store tidsaldre. Fordi disse radioisotopmetoder giver aldersestimater på mange millioner år for magmatiske bjergarter, menes det, at sedimentære bjergarter også er millioner af år gamle, såvel som de organiske rester, der findes i dem.


Evolutionister har forsøgt at skyde skylden på disse overraskende resultater på en række mekanismer. Dog er sammenhængen med c4carbon 14 eller kulstofdatering 14 C er fundet i disse prøver gør det vanskeligt at argumentere for, at sådanne resultater alle er resultatet af in situ kontaminering, c4carbon 14 eller kulstofdatering. Desuden gør laboratorier sig store anstrengelser for at holde forurening på et minimum, og forskere har fundet ud af, at forudsat at der anvendes en tilstrækkelig stor testprøve i boldbanen på milligram eller så er mængden af ​​en sådan mulig laboratoriekontamination ubetydelig sammenlignet med de 14 C, der allerede er til stede i eksemplet.


Endelig, selvom forurening nogle gange kan forekomme, bør det ikke antages i et bestemt tilfælde, medmindre der er gode grunde til at tro, at det har. Og et radiocarbonresultat, der er i modstrid med old-jordens dogmer, er ikke en god nok grund i sig selv til at påberåbe sig forurening! I stedet for vilkårligt at bebrejde disse unormale resultater forurening, ville en langt bedre og mere videnskabelig tilgang være at stille spørgsmålstegn ved rigtigheden af ​​antagelserne bag radioisotopdateringsmetoder, c4carbon 14 eller kulstofdatering.


En af disse antagelser er, at nukleare henfaldshastigheder altid har været konstante. Selvom 14 C henfalder ret hurtigt, henfalder tungere isotoper som uran meget langsommere.


Fordi de nuværende henfaldshastigheder for disse tungere isotoper er så små, fører antagelsen om, at disse hastigheder altid har været konstante naturligt til aldersestimater på millioner og endda milliarder af år. Interessant nok har nogle radioisotopmetoder en tendens til konsekvent at give yngre aldersestimater end andre, selv når teknikkerne bruges på de samme stenenheder.


Hvis det er tilfældet, vil dette forklare uoverensstemmelsen mellem radiocarbonmetoden og andre radioisotopteknikker. Stort set alle fossiler fundet i sedimentære bjergarter er rester af skabninger, der omkom under Genesis-floden for omkring 4 år siden.


Alligevel kan en skeptiker påpege, at mængderne af 14 C fundet i disse organiske prøver er mindre end hvad man kunne forvente, hvis de kun er omkring 4 år gamle.


Alligevel er 14 C fundet i organiske prøver, der menes at stamme fra syndfloden, generelt kun omkring 0. Fra figur 1, en værdi på 0. Først skal du huske, at der overhovedet ikke bør være nogen påviselig 14 C i disse prøver, hvis de virkelig er millioner af år gamle. På trods af denne tilsyneladende vanskelighed for den nyere skabelsessyn, er dette i virkeligheden et meget mere alvorligt problem for den gamle jords opfattelse!


En global oversvømmelse som den, der er beskrevet i Bibelen, ville gøre denne antagelse ugyldig. og radiocarbon-tester resterne af et dyr, der lige er død. Denne værdi på 0. Der skal gå omkring ni halveringstider, før en startværdi af pMC falder til 0. Selvfølgelig ville han indse, at denne alder var noget sludder, for han så den friske krop. Men hvis en videnskabsmand i nutiden ikke havde denne førstehåndsviden og forsøgte at datere de fossile rester af dette selvsamme dyr, forudsat at det var fossiliseret under syndfloden, ville han konkludere, at dyret var 52 – ikke 4 – år gammelt.


Hebert er forskningsassistent ved Institute for Creation Research og modtog sin ph. i fysik fra University of Texas i Dallas. Citer denne artikel: Hebert, J. At gentænke Carbon Dating: Hvad fortæller det os virkelig om jordens alder? Spring til hovedindhold. Abonnementer Indsendelser Medier Video Podcasts DVD-serie Oplåsning c4carbon 14 eller kulstofdatering Mysteries of Genesis lavet i hans billede Afdækker sandheden om dinosaurer Universets begivenheder Kommende ICR-begivenheder Vores højttalere Sådan afholder du en begivenhed Giv Doner nu Doner Månedlig Planlagt Giv Offentlige Finansielle Oplysninger Butik.


AF JAKE HEBERT, PH. Mindste påviselige mængde radiocarbonfølsomme instrumenter kaldet accelerationsmassespektrometre AMS bruges til at tælle de 14 C-atomer i en prøve af materiale. Datingmetoder i konflikt Men forskere opdager konsekvent 14 C i prøver, der menes at være titusinder af år gamle.


Antagelser…Antagelser C4carbon 14 eller kulstofdatering ved vilkårligt at give disse unormale resultater skylden for forurening, ville en langt bedre og mere videnskabelig tilgang være at stille spørgsmålstegn ved rigtigheden af ​​antagelserne bag radioisotopdateringsmetoder. Referencer I videnskabelig notation er trillioner 10 For tekniske detaljer om oplysningerne i denne artikel, se Baumgardner, c4carbon 14 eller kulstofdatering, J.


Kulstofbeviser for en nylig global oversvømmelse og en ung jord. In Radioisotopes and the Age of the Earth: Resultater af et Young-Earth Creationist Research Initiative, c4carbon 14 eller kulstofdatering. Vardiman, L. Snelling og E. Chaffin, red. San Diego, CA: Institute for Creation Research og Chino Valley, AZ: Creation Research Society, Snelling, A.


Radiometrisk dating: Giver mening med mønstrene. Se kapitel 2, 3, 4 og 7 i Radioisotopes and the Age c4carbon 14 eller kulstofdatering jorden: resultaterne af et Young-Earth Creationist Research Initiative.


Et tilsyneladende problem med episoder med accelereret nukleart henfald er de enorme mængder varme, der c4carbon 14 eller kulstofdatering blive genereret - varme, der tilsyneladende ville være dødelig for livet på jorden. Da en ændring af nukleare nedbrydningshastigheder kan have været et mirakel, kunne Gud på overnaturligt vis have spredt denne overskydende varme, og en respekteret skabelsesfysiker har foreslået en mekanisme til dette.


Radioisotoper og jordens tidsalder: Et ung-jord kreationistisk forskningsinitiativ. Kreationister mener, at dette accelererede nukleare henfald sandsynligvis fandt sted tidligt i skabelsesugen og under syndfloden.


Se Radioisotopes and the Age of the Earth: A Young-Earth Creationist Research Initiative og Radioisotopes and the Age of the Earth: Results of a Young-Earth Creationist Research Initiative. Radioisotopes and the Age of the Earth: Resultater af et Young-Earth Creationist Research Initiative, The Seneste, c4carbon 14 eller kulstofdatering. To separate edderkoppeforskningsprojekter offentliggjorde bemærkelsesværdige resultater, begge i tidsskriftet Current Biology.


AF: BRIAN THOMAS, PH. Et ikon for ICR i de første år var finansdirektør Don Rohrer, som for nylig blev indvarslet i Glory. Jeg mødte Don første gang, mens jeg ansøgte AF: FRANK SHERWIN, D. David Menton, biolog, prisvindende professor og respekteret skabelsesforsker, tog hjem for at være sammen med Herren denne lørdag morgen. AF: JAKE HEBERT, PH. To modkrav Forskere forsøger stadig at overgå hinanden ved at finde den største dinosaur. Brian Curtice, fra Arizona Museum of Natural History, for nylig AF: TIM CLAREY, PH.


Hvorfor var ICRs første dinosaurudgravning vigtig for AF: STAFF WRITER. AF: JAMES J. JOHNSON, c4carbon 14 eller kulstofdatering, J. AF: FORSKELLIGE FORFATTER.





2010 dating pe sider medlemmer online



I Dr. Dette var en bekymrende idé for Dr. Libby, siden han troede, at verden var milliarder af år gammel, og der var gået nok tid til at opnå ligevægt. Libby valgte at ignorere denne uligevægtstilstand, og han tilskrev den eksperimentel fejl. Uoverensstemmelsen har dog vist sig at være meget reel. Hvad betyder det? Hvis det tager omkring 30 år at nå ligevægt og 14 C stadig er ude af ligevægt, så er jorden måske ikke særlig gammel. Andre faktorer kan påvirke produktionshastigheden på 14 C i atmosfæren.


Jorden har et magnetfelt omkring sig, som hjælper med at beskytte os mod skadelig stråling fra det ydre rum. Dette magnetiske felt henfalder og bliver svagere. Jo stærkere feltet er omkring jorden, jo færre er antallet af kosmiske stråler, der er i stand til at nå atmosfæren.


Hvis produktionshastigheden på 14 C i atmosfæren tidligere var mindre, ville datoer givet ved hjælp af kulstofmetoden fejlagtigt antage, at mere 14 C var henfaldet ud af en prøve, end hvad der faktisk er sket.


Dette ville resultere i at give ældre datoer end den sande alder. Hvilken rolle kunne Genesis Syndfloden have spillet i mængden af ​​kulstof? Mængden af ​​fossile brændstoffer indikerer, at der må have eksisteret en langt større mængde vegetation før syndfloden, end der eksisterer i dag. Det betyder, at biosfæren lige før syndfloden kan have haft gange mere kulstof i levende organismer end i dag.


Når syndfloden tages i betragtning sammen med henfaldet af magnetfeltet, er det rimeligt at tro, at antagelsen om ligevægt er en falsk antagelse. På grund af denne falske antagelse vil enhver aldersestimat ved brug af 14 C før syndfloden give meget ældre datoer end den sande alder. Materiale før oversvømmelsen ville være dateret til måske ti gange den sande alder. I et otte-årigt forskningsprojekt blev startet for at undersøge jordens alder.


Gruppen blev kaldt RATE-gruppen Radioisotopes and the Age of The Earth. Holdet af videnskabsmænd omfattede:. Målet var at indsamle data, der almindeligvis ignoreres eller censureres af evolutionære standarder for dating.


Forskerne gennemgik de antagelser og procedurer, der blev brugt til at estimere alderen på sten og fossiler. Resultaterne af kulstofdateringen viste alvorlige problemer i lange geologiske tidsaldre. Der blev derefter taget prøver fra ti forskellige kullag, der ifølge evolutionister repræsenterer forskellige tidsperioder i den geologiske kolonne Cenozoic, Mesozoic og Paleozoic.


RATE-gruppen opnåede disse ti kulprøver fra U. Department of Energy Coal Sample Bank, fra prøver indsamlet fra større kulfelter i hele USA. De udvalgte kulprøver, som daterede millioner til hundreder af millioner af år gamle baseret på standardestimater for udviklingstid, indeholdt alle målbare mængder af 14C. I alle tilfælde blev der taget omhyggelige forholdsregler for at eliminere enhver mulighed for kontaminering fra andre kilder.


Dette er en væsentlig opdagelse. Da halveringstiden for 14C er relativt kort 5 år, burde der ikke være nogen påviselig 14C tilbage efter ca. , år.


Den gennemsnitlige 14C estimerede alder for alle lagene fra disse tre tidsperioder var cirka 50 år. Disse resultater indikerer, at hele den geologiske søjle er mindre end , år gammel - og kan være meget yngre. Dette bekræfter Bibelen og udfordrer den evolutionære idé om lange geologiske tidsaldre. En anden bemærkelsesværdig observation fra RATE-gruppen var mængden af ​​14 C fundet i diamanter. Sekulære videnskabsmænd har estimeret diamanternes alder til at være millioner til milliarder af år gamle ved hjælp af andre radiometriske dateringsmetoder.


Disse metoder er også baseret på tvivlsomme antagelser og diskuteres andetsteds På grund af deres hårdhed er diamanter, det hårdeste kendte stof ekstremt modstandsdygtige over for forurening gennem kemisk udveksling.


Da diamanter anses for at være så gamle efter evolutionære standarder, ville det være stærk støtte for en nyere skabelse at finde en hvilken som helst 14 C i dem.


RATE-gruppen analyserede tolv diamantprøver for muligt kulstofindhold. I lighed med kulresultaterne indeholdt alle tolv diamantprøver påviselige, men lavere niveauer på 14 C. Disse fund er stærke beviser på, at kul og diamanter ikke kan være de millioner eller milliarder af år gamle, som evolutionister hævder.


Faktisk er disse RATE-fund af påviselig 14 C i diamanter blevet bekræftet uafhængigt. Alle radiometriske dateringsmetoder er baseret på antagelser om begivenheder, der skete i fortiden. Hvis antagelserne accepteres som sande, som det typisk gøres i de evolutionære dateringsprocesser, kan resultaterne være skæve i retning af en ønsket alder. I de rapporterede aldre, der er angivet i lærebøger og andre tidsskrifter, er disse evolutionære antagelser ikke blevet sat spørgsmålstegn ved, mens resultater, der ikke er i overensstemmelse med lange aldre, er blevet censureret.


Da antagelserne blev evalueret og vist fejlagtige, understøttede resultaterne den bibelske beretning om en global syndflod og ung jord. Kristne bør ikke være bange for radiometriske dateringsmetoder. Carbon dating er virkelig kristnes ven, og det understøtter en ung jord. Du er næsten færdig! Følg venligst instruktionerne, vi har sendt dig via e-mail, for at afslutte abonnementet. Answers in Genesis er en apologetiktjeneste, dedikeret til at hjælpe kristne med at forsvare deres tro og forkynde den gode nyhed om Jesus Kristus.


indløs største matchende gavetilbud endnu! Doner nu. Se indkøbsvogn. The New Answers Book 1 Køb bog. af Mike Riddle den 20. september, omtalt i The New Answers Book 1. Fås også på Español, 中文 og Italiano. Del: E-mail ved hjælp af: Gmail Yahoo! Outlook Andet. The New Answers Book 1.


Læs Online Køb bog. Fodnoter Earth Science Teachers Edition , Prentice Hall, , Libby, Radiocarbon Dating , Univ. af Chicago Press, Chicago, Illinois, 8. Stuiver og H. Suess, om forholdet mellem radiocarbondatoer og sande prøvealdre, Radiocarbon, Vol.


Roach, National Geographic News, 9. september, Baumgarder, C bevis for en nylig global oversvømmelse og en ung jord, Radioisotopes and the Age of the Earth, Vol. Fossilt træ i gammel lavastrøm giver radiocarbon, Creation Ex Nihilo 20 1 —27, Snelling, Dateringsdilemma: Fossilt træ i oldtidens sandsten: Creation Ex Nihilo 21 3 —41, Snelling, Geologisk konflikt: Ung radiokulstofdato for gammelt fossilt træ udfordrer fossilt dating, Skabelse Ex Nihilo 22 2 —47, P, Giem, Kulstofindhold i fossilt kulstof, Oprindelse 51 :6—30, Gåde, Beviser radiometrisk datering, at jorden er gammel?


skinke Ed. Taylor og J. Southon, Brug af naturlige diamanter til at overvåge 14C AMS instrumentbaggrunde, Nukleare instrumenter og metoder i fysikforskning B —, DeYoung, Thousands Not Billions, Master Books, Green Forest, Arkansas, , Science What Is Science? Astronomi Biologi Kemi Miljøvidenskab Fossiler Genetik Geologi Menneskekroppen Matematik Fysik. Nyhedsbrev Få de seneste svar sendt til dig. Jeg accepterer den nuværende privatlivspolitik. Tak skal du have! Tak, fordi du tilmeldte dig til at modtage e-mail-nyhedsbreve fra Answers in Genesis.


Du kan også tilmelde dig vores gratis trykte nyhedsbrev kun i USA. Afslut dit abonnement Du er næsten færdig! Disse alt for lange tidsaldre kan dog let forklares inden for det bibelske verdensbillede, og 14 C udgør faktisk et alvorligt problem for troende på en gammel jord. Næsten enhver kan verificere dette selv ved hjælp af grundlæggende multiplikation og division. Ethvert kulstofatom har seks protoner i sin kerne, men de forskellige isotoper har forskelligt antal neutroner.


Kosmiske stråler hovedsageligt højenergiprotoner udløser en proces i atmosfæren, der ændrer atmosfærisk nitrogen til 14 C. Men i modsætning til de to andre kulstofisotoper er 14 C ustabil og henfalder til sidst tilbage til nitrogen.


Henfaldshastigheden kan måles for et stort antal af disse 14 C-atomer. Da denne henfaldsproces aftager, efterhånden som antallet af 14 C-atomer falder, kan den bedst udtrykkes i form af en halveringstid, som er den tid, det tager halvdelen af ​​en given prøve på 14 C at henfalde tilbage til nitrogen. Efter en halveringstid vil 50 procent af de oprindelige 14 C-atomer således være tilbage.


Efter to halveringstider vil 25 procent af den oprindelige 14 C være tilbage, og så videre. Når de først dør, optager organismer imidlertid ikke længere nyt kulstof, og mængden af ​​14 C i deres kroppe begynder at falde.


Men de beregnede datoer vil kun være nøjagtige, hvis forudsætningerne bag metoden er korrekte. Følsomme instrumenter kaldet accelerationsmassespektrometre AMS bruges til at tælle de 14 C-atomer i en prøve af materiale. Selv de mest følsomme AMS-maskiner kan dog ikke detektere færre end et 14 C-atom pr. trillion kulstofatomer.


Ligeledes ville et 14 C-atom pr. to billioner kulstofatomer svare til 50 pMC. Man kan estimere denne tid ved at dividere pMC med 2 gentagne gange, indtil det resulterende tal falder til under 0.


Vi finder, at omkring 18 sådanne halveringer er nødvendige for at pMC-værdien falder til under 0. Datingmetoder i konflikt. Men forskere opdager konsekvent 14 C i prøver, der menes at være titusinder af år gamle. Radioisotopdateringsmetoder, der involverer de tungere, længerelevende isotopermetoder såsom uran-bly, kalium-argon osv. er en af ​​de vigtigste begrundelser, som evolutionister bruger til at argumentere for så store tidsaldre. Fordi disse radioisotopmetoder giver aldersestimater på mange millioner år for magmatiske bjergarter, menes det, at sedimentære bjergarter også er millioner af år gamle, såvel som de organiske rester, der findes i dem.


Evolutionister har forsøgt at skyde skylden på disse overraskende resultater på en række mekanismer. Konsistensen, hvormed 14 C findes i disse prøver, gør det imidlertid vanskeligt at argumentere for, at sådanne resultater alle er resultatet af in situ kontaminering.


Desuden gør laboratorier sig store anstrengelser for at holde forurening på et minimum, og forskere har fundet ud af, at forudsat at der bruges en tilstrækkelig stor testprøve i boldbanen på milligram eller deromkring, er mængden af ​​en sådan mulig laboratoriekontamination ubetydelig sammenlignet med de 14 C, der allerede er. til stede i prøven.


Endelig, selvom forurening nogle gange kan forekomme, bør det ikke antages i et bestemt tilfælde, medmindre der er gode grunde til at tro, at det har. Og et radiocarbonresultat, der er i modstrid med old-jordens dogmer, er ikke en god nok grund i sig selv til at påberåbe sig forurening! I stedet for vilkårligt at bebrejde disse unormale resultater forurening, ville en langt bedre og mere videnskabelig tilgang være at stille spørgsmålstegn ved rigtigheden af ​​antagelserne bag radioisotopdateringsmetoder.


En af disse antagelser er, at nukleare henfaldshastigheder altid har været konstante. Selvom 14 C henfalder ret hurtigt, henfalder tungere isotoper som uran meget langsommere.


Fordi de nuværende henfaldshastigheder for disse tungere isotoper er så små, fører antagelsen om, at disse hastigheder altid har været konstante naturligt til aldersestimater på millioner og endda milliarder af år.


Interessant nok har nogle radioisotopmetoder en tendens til konsekvent at give yngre aldersestimater end andre, selv når teknikkerne bruges på de samme stenenheder. Hvis det er tilfældet, vil dette forklare uoverensstemmelsen mellem radiocarbonmetoden og andre radioisotopteknikker.


Stort set alle fossiler fundet i sedimentære bjergarter er rester af skabninger, der omkom under Genesis-floden for omkring 4 år siden.


Alligevel kan en skeptiker påpege, at mængderne af 14 C fundet i disse organiske prøver er mindre end hvad man kunne forvente, hvis de kun er omkring 4 år gamle. Alligevel er 14 C fundet i organiske prøver, der menes at stamme fra syndfloden, generelt kun omkring 0. Fra figur 1, en værdi på 0. Først skal du huske, at der overhovedet ikke bør være nogen påviselig 14 C i disse prøver, hvis de virkelig er millioner af år gamle.


På trods af denne tilsyneladende vanskelighed for den nyere skabelsessyn, er dette i virkeligheden et meget mere alvorligt problem for den gamle jords opfattelse! En global oversvømmelse som den, der er beskrevet i Bibelen, ville gøre denne antagelse ugyldig. og radiocarbon-tester resterne af et dyr, der lige er død. Denne værdi på 0. Der skal gå omkring ni halveringstider, før en startværdi af pMC falder til 0. Selvfølgelig ville han indse, at denne alder var noget sludder, for han så den friske krop.


Men hvis en videnskabsmand i nutiden ikke havde denne førstehåndsviden og forsøgte at datere de fossile rester af dette selvsamme dyr, forudsat at det blev fossiliseret under syndfloden, ville han konkludere, at dyret var 52 – ikke 4 – år gammelt.

No comments:

Post a Comment